Fă o programare

Completeaza tabelul si te voi contacta in cel mai scurt timp posibil.

 

Bernard Tatomir
Tel:
+40727058770

Email:
contact@psiholog-domiciliu.ro

Psihoterapie copii si adolescenti

Cand sa vin la psiholog cu copilul meu?

 • Doresti sa stii mai multe despre dezvoltarea armonioasa a copilului si modul in care poti construi un atasament sigur
 • Relatia ta cu copilul se deterioreaza de la o zi la alta  si simti ca nu iti mai poti controla furia
 • Ai sentimente de vinovatie relativ la calitatile si rolul de parinte
 • Doresti sa ajuti copilul sa faca fata divortului
 • Observi la copil reactii emotionale negative foarte puternice si persistente la separarea de parinti pentru perioade scurte (mersul la gradinita, mersul la bunici, etc.)
 • Copilul se plange ca este respins sau hartuit la scoala
 • Observi o impulsivitate crescuta, comportamente agresive, agitatie motorie excesiva, neatentie
 • Observi comportamente neadecvate sau atipice pentru varsta copilulului (ticuri sau stereotipii)
 • Exista o problema de relationare intre copii, invidie de frate (indeosebi la nasterea unui frate mai mic)
 • Se pierd anumite achizitii (mersul la toaleta, mutism ocazional)
 • Doresti sa afli mai multe informatii despre dezvoltarea neurofiziologica a copilului si despre particularitatile varstei mici

Experienta de psiholog din gradinita, scoala generala si liceu mi-a confirmat faptul ca desi intentiile noastre ca parinti sunt bune, mijloacele prin care le realizam pot sa fie nepotrivite si chiar nocive.  Multi parinti  se confrunta cu probleme in relatia cu copiii lor; unele dispar de la sine, altele  au nevoie de ajutorul unui specialist.

Psihoterapia  pentru copii si adolescenti reprezinta totalitatea  tehnicilor si metodelor specifice folosite pentru a-i ajuta pe micutii clienti cand se confrunta cu dificultati cu privire la emotii sau comportamente.

Pintre formele diferite de psihoterapie cele mai folosite la copil si adolescent amintim:

 • Terapia cognitiv-comportamentala (CBT) : copilul invata prin examinarea modurilor confuze si distorsionate/irationale de gandire, cum acestea pot provoca emotii si le pot influenta comportamentul. Terapeutul sprijina copilul sa identifice modelele de gandire daunatoare si sa le inlocuiasca cu ganduri care duc la trairi si comportamente mai adecvate. Cercetarile arata ca acest tip de psihoterapie este foarte eficienta in tratarea tulburarilor anxioase si depresive la copil.
 • Dialectic Behavior Therapy (DBT) si-a dovedit utilitatea la adolescentii cu ganduri suicidare cornice sau care au deliberat comportamente autovatamatoare sau care au o tulburare de personalitate borderline.  Pune accentual pe asumarea responabilitatii pentru propriile probleme si ajuta la examinarea modului de  confruntare cu conflictele si emotiile aferente.
 • Terapia de familie ajuta familia sa functioneze in mod constructiv si pozitiv explorand modelele de comunicare si furnizandu-Ie educatie si sprijin. Sedintele pot include copilul sau adolescentul impreuna cu parintii, fratii si bunicii.
 • Terapia de grup presupune utilizarea dinamicii grupului de tineri si a interactiunii intre membrii grupului pentru a constientiza si creste intelegerea unei afectiuni psihice si a-si imbunatati abilitatile sociale.
 • Terapia prin joc implica utilizarea de jucarii, lego, papusi, marionette, plastilina, desene, jocuri pentru a ajuta copilul sa reacunoasca, sa identifice si sa-si exprime verbal emotiile. Psihoterapeutul observa modul in care copilul foloseste materialele de joc si identifica teme sau modele cu scopul de a intelege problemele cu care se confrunta copilul. Printr-o asociere de joc si verbalizare copilul are posibilitatea sa inteleaga si sa-si gestioneze mai bine conflictele, emotiile si comportamentul.

Sunt aici sa-i ajut !

Sunt aici, pregătit să te ajut să devii conştient de ce e nevoie pentru a  susţine procesul de vindecare al copilului tau.Permite-mi doar să fiu călăuza lui – va fi un drum pe parcursul căruia eu te asigur de implicarea mea totală. Daca accepţi să te implici în aceeaşi măsură, succesul este asigurat.

Image

Consiliere la domiciliu
dar si in cabinetul de psihoterapie,

Contact

Facebook
IMPREUNA PUTEM AJUTA !